Maserati MC20

Maserati MC20

De Maserati MC20 is een meesterwerk op gebied van techniek en design. Het merk met de Trident keert hiermee terug naar een segment waarin het altijd al een prominente rol heeft gespeeld.


De MC20 is een Maserati die gebouwd is om indruk te maken. Conceptueel gezien verdeelt het aerodynamische ontwerp de wagen in twee delen. In het bovenste deel zijn de vormen vooral gericht op een optimale esthetiek en zijn de aerodynamische features verwerkt in het lijnenspel, om een hoge mate van efficiëntie te bereiken zonder dat het strakke, elegante design werd aangetast. Bij het onderste deel is daarentegen meer aandacht besteed aan de technische aspecten. Neem nu de luchtinlaten aan de voorzijde, die zijn geoptimaliseerd voor een efficiënte luchtverdeling over de bodemplaat en het bovenste deel van de auto.

Het ontwerp van de koolstofvezel monocoque is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Maserati en Dallara, beide toonaangevend wat betreft het ontwerpen en bouwen van raceauto’s. Die monocoque is overigens vanaf het begin ontwikkeld om te worden gebruikt voor de drie verschillende varianten die in de komende jaren zullen worden geproduceerd: de coupé, de cabriolet en de toekomstige elektrische versie.

Achter zijn schitterende uiterlijk gaat een compromisloos sportief innerlijk schuil. De nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor maakt een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 2,9 seconden mogelijk, de topsnelheid bedraagt ruim 325 kilometer per uur. De automatische transmissie is een 8-versnellingsbak met een natte koppeling en een Dual Clutch-constructie met zes versnellingen. De gepatenteerde, volledig door Maserati ontwikkelde motor beschikt over de MTC-technologie (Maserati Twin Combustion), het innovatieve verbrandingssysteem dat door het merk is ontwikkeld en is voortgekomen uit de voorkamertechnologie die in de motoren uit de Formule 1 wordt gebruikt.

De Maserati MC20 werd ontworpen in Modena en zal worden gebouwd op de plaats waar de modellen van het merk 80 jaar geleden ook het levenslicht zagen. Er is een nieuwe productielijn gecreëerd aan de Viale Ciro Menotti, op de plek waar tot voor kort de GranTurismo en GranCabrio werden geassembleerd.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE