Mercedes-AMG SL (2022) is officieel

Mercedes-AMG SL (2022) is officieel

In de decennialange ontwikkelingsgeschiedenis van volbloed racewagen tot luxe open sportwagen slaat de Mercedes SL 2022 nu een nieuwe mijlpaal. Hij combineert de sportiviteit van de originele SL met de unieke luxe van de hedendaagse Mercedes-modellen.


De lange wielbasis, de korte overhangen, de lange motorkap, het ver naar achteren geplaatste passagierscompartiment met steile voorruit en de krachtige achterzijde. Ja, de nieuwe SL herken je meteen. En samen met de volumineus gemodelleerde wielkasten en de grote, strak op de carrosserie aansluitende lichtmetalen velgen geven ze de roadster een echt krachtige, dynamische uitstraling. Andere karakteristieke designelementen zijn de smalle, scherp gelijnde led-koplampen/achterlichten en de AMG-grille met veertien verticale lamellen. Wil je het stoffen dak openen of sluiten? Dan kan dat in 15 seconden tot een snelheid van 60 km/u.

Het interieurdesign is, inclusief het verstelbare centrale display in de middenconsole, volledig gericht op de bestuurder. Tegelijkertijd biedt het volledig nieuwe interieurconcept met 2+2 zitplaatsen meer ruimte en functionaliteit dan ooit. De achterbank vergroot de geschiktheid voor dagelijks gebruik en biedt plaats aan personen tot 1,50 meter. Het standaard infotainmentsysteem MBUX biedt dan weer keuze uit verschillende specifieke weergavestijlen en verschillende modi. Specifieke features zijn onder meer het digitale instrumentarium met 3D-technologie die zelfs bij direct zonlicht leesbaar blijft maar ook het multimedia-touchscreen die gekanteld kan worden in een hoek van 12 tot 32 graden.

Bij de introductie van de nieuwe SL zijn twee vermogensklassen van de 4-liter AMG-V8-biturbomotor beschikbaar. De SL 55 4Matic+ ontwikkelt een vermogen van 476 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. Een sprint van 0-100 km/u neemt slechts 3,9 seconden in beslag. Topsnelheid? 295 km/u. De SL 63 4Matic+ is 585 pk en 800 Nm sterk. Hij klaart de spurtoefening in 3,6 tellen en haalt 315 km/u. Bij beide modellen wordt de kracht op het asfalt gezet via de AMG Speedshift MCT 9G-transmissie, met een natte koppeling in plaats van een koppelomvormer.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE