Nieuwe MINI JCW GP (2020)

Nieuwe MINI JCW GP (2020)

Onder de Californische zon stelde MINI recent de nieuwste en vooral snelste telg voor uit het gamma. De 306 pk sterke John Cooper Works GP (2020) sprint dan ook van 0-100 km/u in slechts 5,2 seconden. Het sportieve model zet hiermee nieuwe maatstaven in het premium compacte segment.


De GP-serie van de MINI hatch 3-deurs is een bijzonder exclusief en gegeerd model. De eerste generatie kwam in 2006 op de markt en de tweede versie zag in 2013 het levenslicht, kort na de lancering van de nieuwe MINI. Bij de huidige generatie doet het Britse merk er nog een schepje bovenop. Al is het vooral de XXL-dakspoiler die aan de buitenzijde de show steelt. Extra aerodynamische elementen geven hem de look van een competitiewagen. De gesmede 18 duim lichtmetalen velgen zijn een knipoog naar de vorige generaties JCW GP.

Kijken we naar het interieur dan merken we op dat er slechts plaats is voor twee inzittenden. De achterbank werd opgeofferd om gewicht te besparen. Een stabilistorstang komt in de plaats en doet tevens dienst als bagagesteun. De 2-liter turbomotor levert 306 pk, net als bij de Countryman en de Clubman JCW, maar door het lichtere koetswerk en de doorgedreven aerodynamica haalt de MINI een topsnelheid van 265 km/u. Dankzij het sperdifferentieel krijgt de vooras het vermogen ook op het asfalt.

Het compacte model met racegenen moet dus niet onderdoen voor rasechte sportievelingen. Wereldwijd zullen er slechts 3.000 exemplaren worden gebouwd. Voor de prijs van 45.000 euro zal je er ééntje op de kop kunnen tikken.

Delen

Volgend artikel

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE