Subaru komt met Levorg STI

Subaru komt met Levorg STI

Een drukgevoede boxermotor, zijn permanente vierwielaandrijving en kwieke rijdynamiek tonen dat de Levorg nog steeds een echte Subaru is gebleven. Eentje die dus smeekt om een potige STI-versie.


Eigenlijk gaat het niet om een rasechte STI, maar over het STI Sport Pack. Een pakket die zorgt voor aan agressieve voorbumper, spoilerstrips en een uitlaatsysteem met chromen einddempers. Binnenin vind je een opgewaardeerd interieur met specifieke kuipzetels en rode contraststiksels voor onder meer het sportstuur en de versnellingspook.

Het onderstel werd wel onder handen genomen door de jongens van STI. De actieve DampMatic2-ophanging verwelkomt strakkere Bilstein-schokdempers. En er zijn nieuwe 18-duimsvelgen met een lager onafgeveerd gewicht voor een betere wegligging.

Helaas werd er door Subaru aan de boxermotor niets veranderd. In de Benelux wordt deze geleverd met een 1,6 liter-turbomotor maar op andere markten komt deze met een drukgevoede 2 liter-krachtbron van 300 pk.

Die 2 liter met STI Sport-pakket lijkt ons dus een hele leuke Subaru. Jammer genoeg blijft het model voorbehouden voor de Japanse thuismarkt, zodat wij verder kunnen wachten op de komst van een echte STI.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE