Van de ring naar de openbare weg

Van de ring naar de openbare weg

In Duitsland wordt de lat steeds hoger en hoger gelegd. Nog nooit eerder heeft Mercedes-AMG zoveel technologie uit de autosport in een productiemodel gestopt als bij de nieuwe AMG GT R.


De derde telg in de AMG GT-familie is het nieuwe vlaggenschip van het AMG-programma. Voorzien van innovatieve technologie werd de AMG GT R ontworpen met het gebruik op het circuit als een belangrijke drijfveer. De ontwikkelingsfase was voor een groot deel gebaseerd op de ervaringen uit de autosport, opgedaan in de klantensport-activiteiten met de AMG GT3 en de deelname aan de toerwagenserie DTM.

Waarden als een acceleratie van 0-100 km/h in 3,6 seconden en een topsnelheid van 318 km/h zorgen in combinatie met de uitstekende rijdynamiek zonder enige twijfel voor extreem snelle rondetijden op de circuits. Met de nieuwe exclusieve lakkleur ‘AMG green hell magno’ wordt al een visuele verbinding zichtbaar met de ‘Groene Hel’, zoals de legendarische ‘Nordschleife’ van de Nürburgring wordt genoemd. Dit onderstreept nog eens de wortels die de auto op het circuit heeft.

Begin 2017 moeten de eerste exemplaren geleverd worden aan de gelukzalige klanten die nu al hun handtekening wisten te zetten op een bestelbon. Over de prijs is nog niet gecommuniceerd.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE