Nieuwe Mercedes-AMG C 63

Nieuwe Mercedes-AMG C 63

Recent voerde Mercedes-Benz een facelift uit bij de standaard C-Klasse. Nu is ook de laatste variant, de AMG C63, aan de beurt. Geen extra vermogen, wel nieuwe technologie.


Het exterieur van de nieuwe C 63 onderstreept de merkidentiteit van de performance-modellen. Denk maar aan de AMG-specifieke grille met verticale lamellen in hoogglans chroom. Van opzij vallen, naast de geaccentueerde dorpelverbreders, ook de nieuwe lichtmetalen AMG-velgen met geoptimaliseerde luchtweerstand op. Er is keuze uit twee aerodynamisch geoptimaliseerde wielen voor de C 63.

Het interieur benadrukt het dynamische karakter van de nieuwe C 63 met tal van details. De standaarduitrusting omvat de klassiek-sportieve uitrusting met zwart lederen bekleding in combinatie met zwarte pianolak-look sierpanelen. Toekomstige eigenaars kunnen verder ook genieten van een nieuw stuurwiel met Touch Control knoppen, een 12,3-inch groot digitaal instrumentarium en een 7- of 10,25 inch groot scherm voor het infotainmentsysteem. Overigens zijn er nog tal van nieuwe mogelijkheden op gebied van bekleding en sierpanelen.

De C 63 wordt geleverd met de AMG Speedshift MCT 9G-transmissie, die de ontwikkelaars van Mercedes-AMG speciaal hebben afgesteld voor een dynamische rijbeleving. Een natte wegrijdkoppeling neemt nog altijd de plaats in van de koppelomvormer. Dit bespaart gewicht en het optimaliseert de respons op gaspedaalbewegingen, met name tijdens het accelereren en lastwisselingen. Afhankelijk van de motorisering zijn er maximaal zes rijprogramma’s beschikbaar: ‘Slippery’, ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Sport+’, ‘RACE’ en ‘Individual’.

Alle vier de carrosserievarianten zijn verkrijgbaar als basismodel en S-model: de bewezen AMG 4,0-liter V8 biturbomotor levert in dit geval een vermogen van 476 pk of 510 pk, terwijl het maximumkoppel 650 of 700 Nm bedraagt. Afhankelijk van de carrosserievariant accelereert de C 63 S van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en de C 63 in 4,0 seconden. De topsnelheid is maximaal 290 km/u voor de C 63 S en 250 km/u voor de C 63.Voor extra grip en dynamiek zijn de Mercedes-AMG C 63 en de C 63 S uitgerust met een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras.

AMG Track Pace, de virtuele race-ingenieur voor het vastleggen van data bij het rijden op afgesloten circuits, biedt toegang tot een nog groter aantal functies en meer precisie. Wanneer de functie geactiveerd is, worden meer dan tachtig voertuigspecifieke gegevens tien keer per seconde vastgelegd. Aangevuld met de weergave van ronde- en sectortijden en de relevante afwijking van de referentietijd. Je hoort het, het perfecte accessoire voor trackdays.

Delen

Volgend artikel