Nieuwe Porsche 911 GT3 (2021)

Nieuwe Porsche 911 GT3 (2021)

Eindelijk! De 992-generatie van de Porsche 911 is er nu ook als GT3. De zevende editie van deze prestatiegerichte sportwagen wordt opnieuw aangedreven door een atmosferische boxermotor die je desgewenst kan koppelen aan een manuele zesbak. 


De nieuwe GT3 is gebouwd op het chassis van de 992-generatie, dat een breder spoor kreeg. Ondanks dat bredere koetswerk, de grotere wielen en de extra technische voorzieningen is het gewicht vergelijkbaar met dat van zijn voorganger. Met handgeschakelde versnellingsbak weegt hij 1.418 kg, met PDK 1.435 kg. De kap in CFRP, lichtgewicht glazen ruiten, de nieuwe sportuitlaat, geoptimaliseerde remschijven en gesmede lichtmetalen velgen zorgen voor die maximale gewichtsreductie.

Vooraan staat deze Porsche op 20-duimsvelgen, achteraan liggen er 21-duimers. Het Porsche Exclusive Manufaktur-gamma is voor dit model beschikbaar en wordt aangevuld met GT3-specifieke opties, zoals een lichtgewicht dak van zichtkoolstof. Andere blikvangers zijn de buitenspiegelkappen van koolstof, de koplampen met verduisterde LED-matrix en de bijpassende achterlichten in exclusief design met een lichtboog zonder rode componenten. Guards Red of Shark Blue gelakte velgranden verfraaien de zwarte lichtmetalen velgen.

In het interieur zetten uitrustingsdetails zoals de wijzerplaten voor de toerenteller en de Sport Chrono stopwatch, de veiligheidsgordels en de sierlijsten, elegante accenten in de kleur van het koetswerk. Zijn racegenen komen tot uiting in vrijwel alle details. Kijk maar naar het nieuwe circuitscherm. Met één druk op de knop brengt het de digitale displays links en rechts van de centrale toerenteller terug tot informatie zoals de bandenspanningsindicator, oliedruk, olietemperatuur, brandstofpeil en watertemperatuur. Een visuele schakelassistent met gekleurde balkjes links en rechts van de toerenteller en een motorsport afgeleid schakellicht is tevens ook beschikbaar.

Achterin ligt een evolutie van de atmosferische vierliter zescilinder boxermotor die nu een vermogen haalt van 510 pk en een maximumkoppel van 470 Nm heeft. In 3,4 seconden sprint de GT3 van 0-100 km/u en de topsnelheid ligt op 320 km/u. Porsche biedt het nieuwe model ook aan met een handgeschakelde zesversnellingsbak voor een bijzonder puristische rijervaring. De nieuwe Porsche 911 GT3 heeft een instapprijs van 171.553,80 euro inclusief BTW. Vanaf mei worden de eerste exemplaren geleverd.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE