Nieuwkomer Czinger 21C

Nieuwkomer Czinger 21C

Op het Autosalon van Genève zal de Amerikaanse start-up Czinger zijn eerste creatie voorstellen. De 21C hybride hypercar produceert 1.250 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 1,9 seconden.


Kevin Czinger wil met zijn gloednieuwe 21C een nieuwe referentie worden onder de hypersportieve wagens. Zowel op vlak van design, technologie, prestaties als exclusiviteit. Wat er zo speciaal aan is: een flink deel rolt uit een 3D-printer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de draagarmen, de voorste kreukelzone en het raamframe. De printer plaatst alleen aluminium- en titaniumlegeringen waar dat effectief nodig is, en dat bespaart grondstoffen.

Verder is de Czinger 21C niet geheel elektrisch, maar een zogenaamde plug-in hybride. De kleine V8 verbrandingsmotor van 2,88 liter is voorzien van een flat-plane krukas. Het maximaal aantal toeren? 11.000! Het geheel bedien je met een handgeschakelde bak met zeven versnellingen. Aan de voorzijde zitten de twee elektromotoren. Voor een snellere laadtijd zijn lithium-titanaat accu’s gebruikt in plaats van lithium-ion accu’s.

Een sprint van 0-100 km/u neemt slechts 1,9 seconden in beslag. 0-300 km/u is mogelijk in 15 seconden. De topsnelheid ligt op 431 km/u. Twee mensen kunnen achter elkaar plaatsnemen. De bestuurder zit in het midden, de passagier vlak erachter. Dat maakt het straaljager gevoel compleet. 80 exemplaren (55 straatversies, 25 circuitversies) worden gebouwd voor de prijs van 1,6 miljoen euro per stuk. Al is het échte doel vooral om de revolutionaire 3D printtechniek in de kijker te zetten.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE